Az AgroFIELD programot legalább 300 hektár, vagy ennél nagyobb szántóterületen gazdálkodók számára ajánljuk. Abban az esetben, ha támogatások nélkül nem nyereséges a gazdálkodás, nem érdemes a precíziós irányba nyitni. Előnyt jelent, ha a gazdaság minél több precíziós eszközzel rendelkezik, azonban kiterjedt partnerkörünk, illetve saját precíziós gépparkunk segítségével igyekszünk megoldást találni azokban az esetekben is, amikor a gazdálkodó nem rendelkezik minden géppel, de szeretné kipróbálni a helyspecifikus gazdálkodást.

A talajvédelmi tervet a 90/2008 (VII. 18.) FVM rendeletben meghatározott esetekben kötelező készíteni. Az ehhez szükséges mintavételeket és laboratóriumi vizsgálatokat az Agrofil Kft. közel húsz éve végzi.

Emellett tevékenységeink közé tartozik a tápanyag-ellátási szaktanácsadás, ami nem kötelező, de hozzávetőlegesen 80.000 hektáron évről-évre igénylik elégedett partnereink. A precíziós gazdálkodás egyáltalán nem kötelező, viszont a precíziós technológiákat a húszéves tápanyag szaktanácsadási ismeretekkel ötvözve valós eredmények érhetők el. Egy modern, környezetkímélő és valós hasznot termelő gazdálkodás valósítható meg. A precíziós gazdálkodás elsőre egy bonyolult nagy beruházásokat igénylő átláthatatlan rendszernek tűnhet, azonban érdemes megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy a nagyarányú műszaki fejlődés irányait nem „mi” határozzuk meg. A műszaki háttér fejlődése lehet, hogy észrevétlenül, de folyamatosan életünk, mezőgazdasági termelésünk részévé válik. Törekednünk kell előnyeinek kihasználására és ameddig lehetséges ötvözni kell az agronómiai ismeretekkel, így működhet hatékony rendszerként.

A gazdálkodó számára azt tudjuk nyújtani, hogy körültekintő és precíz adatgyűjtést végzünk gazdaságában, rámutatunk azokra a területekre ahol kockázatos, vagy veszteséges a mezőgazdasági termelés, illetve mérlegeljük a precíziós technológiák hatékony alkalmazhatóságát. Amennyiben érdemes a precíziós utat követni, úgy professzionális adatfeldolgozást és javaslatokat nyújtunk és egy hosszútávra szóló együttműködést kínálunk.