AgroFIELD 4.0 Konferencia

 

 

 

Helyszín: Holiday Inn (2040 Budaörs, Rubik Ernő utca 2.)

Időpont: 2018. február 6.

 

 

 

Program:

900 – 1000         Regisztráció

1000 – 1030       Köszöntők:     

Nyitóelőadások:

1030 – 1100       Mit tartogat a digitális jövő? Trendek, irányok a digitális világban – Éry Gábor, Ericsson Magyarország elnöke (felkérés alatt)

Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán végzett, majd ugyanott szerzett MBA diplomát. 1991 óta dolgozik az Ericssonnál, ahol mérnöki, projektmenedzsment és értékesítési területen is dolgozott itthon és Svédországban egyaránt. Emellett dolgozott a Közel-Keleten, az észak-afrikai országokban és Oroszországban is. 2013 júliusától az Ericsson Magyarország vezérigazgatója, ahol 2000 fős csapatot irányít, amelyből 1500 fő fejlesztő mérnökként dolgozik. 2017 novemberétől emellett a Közép-Európai régiót is vezeti.

1100 – 1130       Szintetikus vagy etikus élelmiszerek? Mit hoz a jövő a termelők és a fogyasztók számára? – Kiss Ulrich SJ, jezsuita szerzetes, közgazdász, egykori marketingvezető

Gazdasági tanulmányait a belgiumi Leuvenben, majd a franciaországi fontainebleau-       beli INSEAD-ban végezte, filozófiát és teológiát Kanadában, Belgiumban és      Olaszországban tanult. Marketing- és eladási igazgatóként dolgozott a L’Oréál-nál,            majd a Cartier-nél, később pedig a Robbe & Berking cégnél. 1988 óta Jezsuita szerzetes.

 

1130 – 1150       „Talajszkennelés talajtani alapjai” – Dr. Schmidt Rezső, egyetemi tanár, SZIE, MÉK Mosonmagyaróvár

Az Agrártudományi Egyetem Keszthely          Mezőgazdaságtudományi Karán végzett Magyaróváron, mint okleveles agrármérnök, talajerőgazdálkodási szakmérnök és egyetemi doktor. Jelenleg Mosonmagyaróváron a Széchenyi István Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Szaktanácsadó és Továbbképző Intézetben egyetemi tanár.

1150 – 1210       Szünet

1210 – 1230       III. generációs talajszkennerek működési alapjai. Adatok feldolgozása, értelmezése – Michael Pregesbauer fejlesztési manager – Geoprospektors GmbH

A Bécsi Műszaki Egyetemen távérzékelést és geofizikát tanult. A kutatásban és a közszférában eltöltött szakértői tevékenységét követően öt évig foglalkozott repülőkön alkalmazott távérzékelési rendszerekkel az Airborne Technologies osztrák távérzékelési cégnél. Ezzel egy időben foglalkozott a távérzékelési módszerek precíziós gazdálkodásban való alkalmazhatóságának kérdéseivel. Eközben vezető kutatóként geofizikai vizsgálatokat is végzett. 2013-ban kezdte el a Topsoil Mapper talajszkenner fejlesztését, majd 2014-ben, mint társtulajdonos alapította meg a Geoprospectors GmbH vállalatot.

 

1230 – 1250       „Változó mélységű talajművelés gyakorlata Európában” – David Whattoff fejlesztési manager – SOYL

A Lincolnshire College Agriculture & Horticulture hallgatójaként agrármérnökként végzett, majd a Cranfield University-n szerzett mesterfokozatot, ahol talajtömörödöttségi térképek készítésével foglalkozott szenzoros adatgyűjtésre és feldolgozásra alapozva. 1991-től a Joseph Whattoff & Sons mezőgazdasági vállalat vezetője, majd 2010-től a SOYL Precision Farming precíziós adatgyűjtéssel, döntéstámogatási rendszer- és termékfejlesztéssel foglalkozó cég fejlesztési vezetője. 2013-ban szabadalmaztatta az AutoDepth rendszert, amellyel változó mélységű talajművelés végezhető.

 

1250 – 1310       „A precíziós gazdálkodás gyakorlata, buktatói és előnyei I.” – Dr. Kukorelli Gábor, tangazdaság-vezető, SZIE, MÉK Mosonmagyaróvár

Mosonmagyaróváron a Széchenyi István Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi doktorált. Szakterülete a precíziós gazdálkodás, melyet családi gazdaság tagjaként magas szinten művel, jelenleg az Óvári Kar tangazdaságát vezeti, melyben gyakorolja és oktatja ezt a tudományterületet.

 

1310 – 1400       Ebéd

 

1400 – 1420       „A precíziós gazdálkodás kísérleti eredményei Dalmandon” – Majkut Árpád, precíziós gazdálkodási projektvezető – Dalmand Zrt. (felkérés alatt)

2013-ban környezetgazdálkodási agrármérnökként (Msc.) végzett a gödöllői Szent István Egyetem, Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karán. Mezőgazdasági tanulmányait a hollandiai Saxion University of Applied Sciences, School of Environmental Building and Planning intézetében egészítette ki további tervezési és térinformatikai tapasztalatokkal. Tanulmányai végeztével a Bonafarm Csoport 2 éves mezőgazdasági vezetőképző programjában vett rész. A program végeztével, mint precíziós gazdálkodási projektvezető felel a Dalmand Zrt. növénytermesztési kutatás-fejlesztési tevékenységéért.

 

 

1420 – 1440       „A precíziós gazdálkodás gyakorlata, buktatói és előnyei II.” – Dr. Csiba Mátyás, családi gazdálkodó

Mosonmagyaróváron a Nyugat-magyarországi Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Biológiai Rendszerek Műszaki Intézetben doktorált precíziós gazdálkodásból. Jelenleg családi gazdálkodásában (Vydrany, Szlovákia) felhasználói és kutatói szinten folytatja a precíziós gazdálkodást.

1440 – 1500       „AgroFIELD precíziós gazdálkodási kísérletek I.”– Boda Zoltán, tápanyag-gazdálkodási igazgató – Agrofil-SZMI Kft.

                        2005-ben végzett a Nyugat Magyarországi Egyetem Mezőgazdasági- és Élelmiszertudományi Karán általános agrármérnökként, 2005 óta az Agrofil-SZMI Kft.-nél dolgozik. Három évig talajminta vételezéssel foglalkozott, 2008-tól a tápanyag gazdálkodási ágazatot irányítja. 2011 óta a tápanyag utánpótlási kísérletek vezetője.

                       

1500 – 1520       „AgroFIELD precíziós gazdálkodási kísérletek II.”- Katona András, AgroFIELD program vezető – Agrofil-SZMI Kft.

2010-ben környezetgazdálkodási agrármérnökként BSc, majd 2013-ban agrármérnökként MSc fokozatot szerzett a gödöllői Szent István Egyetemen. Két év termelésben eltöltött idő után öt évig kijuttatástechnikai kérdésekkel foglalkozott. Második éve a precíziós gazdálkodás témakörében talajszkenneléssel és a változó mélységű talajművelés gyakorlati oldalával foglalkozik, több, mint egy éve az Agrofil Kft. munkatársaként.

1520 – 1530       Szünet

1530 –                          Pódium beszélgetés: Lajos Mihály, dr. Csiba Mátyás, dr. Kukorelli Gábor, Majkut Árpád, dr. Schmidt Rezső, Kiss Ulrich SJ.

 

JELENTKEZÉS

Jelentkezésüket a www.digitalismezogazdasag.hu weboldalon tudják leadni.

Előregisztráció dec. 31-ig: 20.000 Ft+áfa
Regisztráció  2018. 01. 01-től: 28.000 Ft+áfa